Gram XS

A Gram XS a tökéletes minimalizmus jegyében fogant billentyűzet. A maximális magassága mindössze 24mm – egyszerűségében rejlik a gyönyörűsége.

 

A billentyűkhöz használt ultra-alacsony profilú kapcsolók a saját fejlesztéseink. Alapvetően ugyanúgy működnek, mint a magasabb profilú kapcsolók, de itt csak 3 mm utat tehet meg a billentyű vertikálisan, és már 1,1 mm-nél regisztrálja a leütést. A lapos billentyűlapkákkal sajátosan letisztult esztétikát akartunk elérni,  amit nem zavar meg semmilyen fölösleges díszítés vagy elem. A végeredmény egy könnyű és vékony billentyűzet, páratlan a maga nemében.

Mivel a profilmélység a kapcsoló többi elemét nem érinti, optikai kapcsolóból is gyártunk piros és kék kapcsolókat is, amik a rövidebb detekciós utat leszámítva ugyanúgy működnek, mint a többi piros és kék kapcsoló. A kék kapcsolók hangosan kattannak és rugalmas fizikai visszajelzést adnak a leütésről, a piros kapcsolók folyamatos mozgásúak és halkabbak. A kék gépelésre, a piros gyors reakciót igénylő játékokra használható jobban.

Ez egy ultra-alacsony profilmélységű billentyűzet, de létezik belőle alacsony és normál magasságú változat is, az alacsonyból pedig numerikus billentyűzet nélküli típus is készül.

A kék kapcsoló  leütéshez 40 cN (centinewton), a piroshoz 45 cN erő szükséges. Ez azt jelenti, hogy mindkét kapcsoló esetében nagyjából egy golflabda súlyára van szükség a billentyűk lenyomásához.

 

A billentyűk mindkét esetben 3mm utat tehetnek és mindkét esetben 1,1 mm-nél regisztrálnak egy leütést. A billentyűzetnek saját szoftvere is van, és 16,8 millió színben tud világítani.

 

A kék kapcsoló hangja adja vissza leginkább a klasszikus, hangosan kattantó billentyűzeteknek a hangját. A piros kapcsoló csendesebb.